020 743 1020

Puhelin

Mitä hyötyä on metallikoteloinnista eli Faradayn häkistä EMC-suojauksessa?

RF/EMC/EMI enclosure from ocotec oy
Metallisen laitekotelon suunnittelu ja sen tehokkuus EMC-suojauksessa riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien metallimateriaalin ominaisuuksista, estettävien sähkömagneettisten kenttien taajuuksista ja voimakkuuksista sekä kotelon suunnittelusta ja valmistuksesta.

Jaa Sivu

Metallit ovat hyviä sähkönjohtimia ja voivat heijastaa tai absorboida sähkömagneettisia aaltoja, joten sähkömagneettiseen häiriösuojaukseen käytetään usein metallikoteloa tai 
-kammiota tai -kaappia. Tämä luo tehokkaan esteen elektronisten laitteiden ja sähkömagneettisten kenttien välille, jotka muuten voisivat aiheuttaa ei-toivottuja häiriöitä.

Metallinen kotelo, joka on valmistettu esimerkiksi alumiiniohutlevystä, ja joka sulkee sisäänsä kokonaan elektroniset laitteet, on niin kutsuttu Faradayn häkki. Faradayn häkki on metallinen kotelo, joka pysäyttää ulkoiset sähkömagneettiset säteilyt luomalla johtavan pinnan, joka pystyy heijastamaan tai absorboimaan sähkömagneettisia kenttiä. Faradayn häkki myös ehkäisee sähkömagneettista säteilyä, joka johtuu itse kotelon sisällä olevista elektronisista laitteista. Näin ollen se estää sähkömagneettisten häiriöiden (EMI:n) pääsyn sisään- ja ulospäin.

Metallisen laitekotelon suunnittelu ja sen tehokkuus EMC-suojauksessa riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien metallimateriaalin ominaisuuksista, estettävien sähkömagneettisten kenttien taajuuksista ja voimakkuuksista sekä kotelon suunnittelusta ja valmistuksesta. Esimerkiksi paksumpi ja paremmin johtava metallikotelo voi tarjota paremman sähkömagneettisen suojan kuin vähemmän johtavasta materiaalista valmistettu metallikotelo. Tutustu Ocotecin RF/EMC/EMI tuotesuunnitteluun ja valikoimaan täältä.

Sen lisäksi, että metallikotelo suojaa sähkömagneettisilta häiriöiltä, se voi myös tarjota elektronisille laitteille fyysisen suojan ympäristötekijöiltä, kuten kosteudelta, kuumuudelta, pölyltä ja fyysisiltä osumilta. Sitä voidaan käyttää myös hillitsemään sisällä olevien elektronisten laitteiden tuottamaa sähkömagneettista säteilyä, mikä estää häiriöden pääsyn muihin ympärillä oleviin sähkölaitteisiin.

lisää blogeja

electromagneticpulse_ocotec
Tekninen osaaminen

Mikä on EMP (elektromagneettinen pulssi)?

EMP:n vaikutus voi vaihdella sen lähteen, korkeuden ja elektromagneettisen purkauksen voimakkuuden mukaan. Vaikutukset voivat vaihdella pienistä häiriöistä täydellisiin järjestelmän romahduksiin, ja vahinkojen vakavuus riippuu vaikutuksenalaisten elektronisten laitteiden ja sähköinfrastruktuurin haavoittuvuudesta.

Uutiset

Teknologia 7.-9.11.2023 Helsinki | Ocotec Oy

Ocotec osallistuu Teknologia 2023 -messuille Ocotec Oy on mukana Helsingissa 7.-9.11.2023 järjestettävilläTeknologia -messuilla. Paikkana Helsingin Messukeskus. Tavataan Osastolla 6G38! Erityisesittelyssä EMP käyntiovi puolustusteollisuuteen

Jätä yhteydenottopyyntö

Olemme aina tavoitettavissa

Ocotec Laser leikkaus

Jätä Yhteydenottopyyntö

Palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Olemme aina tavoitettavissa!