020 743 1020

Puhelin

Mikä on Faradayn häkki?

RF/EMC/EMI enclosure from ocotec oy
Faradayn häkki on metallinen kotelo, joka pysäyttää ulkoiset sähkömagneettiset säteilyt luomalla johtavan pinnan, joka pystyy heijastamaan tai absorboimaan sähkömagneettisia kenttiä.

Jaa Sivu

Metallit ovat hyviä sähkönjohtimia ja voivat heijastaa tai absorboida sähkömagneettisia aaltoja, joten sähkömagneettiseen häiriösuojaukseen käytetään usein metallikoteloa tai 
-kammiota tai -kaappia. Tämä luo tehokkaan esteen elektronisten laitteiden ja sähkömagneettisten kenttien välille, jotka muuten voisivat aiheuttaa ei-toivottuja häiriöitä.

Metallinen kotelo, joka on valmistettu esimerkiksi alumiiniohutlevystä, ja joka sulkee sisäänsä kokonaan elektroniset laitteet, on niin kutsuttu Faradayn häkki. Faradayn häkki on metallinen kotelo, joka pysäyttää ulkoiset sähkömagneettiset säteilyt luomalla johtavan pinnan, joka pystyy heijastamaan tai absorboimaan sähkömagneettisia kenttiä. Faradayn häkki myös ehkäisee sähkömagneettista säteilyä, joka johtuu itse kotelon sisällä olevista elektronisista laitteista. Näin ollen se estää sähkömagneettisten häiriöiden (EMI:n) pääsyn sisään- ja ulospäin.

Metallisen laitekotelon suunnittelu ja sen tehokkuus EMC-suojauksessa riippuu useista tekijöistä, mukaan lukien metallimateriaalin ominaisuuksista, estettävien sähkömagneettisten kenttien taajuuksista ja voimakkuuksista sekä kotelon suunnittelusta ja valmistuksesta. Esimerkiksi paksumpi ja paremmin johtava metallikotelo voi tarjota paremman sähkömagneettisen suojan kuin vähemmän johtavasta materiaalista valmistettu metallikotelo. Tutustu Ocotecin RF/EMC/EMI tuotesuunnitteluun ja valikoimaan täältä.

Sen lisäksi, että metallikotelo suojaa sähkömagneettisilta häiriöiltä, se voi myös tarjota elektronisille laitteille fyysisen suojan ympäristötekijöiltä, kuten kosteudelta, kuumuudelta, pölyltä ja fyysisiltä osumilta. Sitä voidaan käyttää myös hillitsemään sisällä olevien elektronisten laitteiden tuottamaa sähkömagneettista säteilyä, mikä estää häiriöden pääsyn muihin ympärillä oleviin sähkölaitteisiin.

lisää blogeja

Ocotec at pohjoinen teollisuus exhibition
Uutiset

Pohjoinen Teollisuus 2024 22.-23.05.2024

Ocotec on paikan päällä Pohjoinen Teollisuus -messuilla 22.-23.05. Kotikentällä Ouluhallissa.

Löydät meidät tänä vuonna osastolta 661. Tulemme esittelemään puolustus- ja kaivosteollisuuteen liittyviä tuotteita, mutta keskustelut kaikesta muustakin ovat tervetulleita. Oli tarpeesi räätälöidyt valmisratkaisut tai alusta asti suunnitellut, olemme valmiina kuuntelemaan ja tarjoamaan osaamistamme.

elektroninen sodankäynti ocotec oy
Puolustus

Mitä on elektroninen sodankäynti?

Radiotaajuusaseet ja sähkömagneettisen sodankäynnin taktiikat ovat tulossa yhtä olennaiseksi osaksi konflikteja kuin mikä tahansa muu, perinteisempi sodankäynnin väline. On ratkaisevan tärkeää, että sekä sotilas- että kriittiset siviilimaailman toimijat ymmärtävät näiden kehitysten tilan, ja tarpeen vahvoille puolustuskeinoille niiden häiritsevän potentiaalin torjumiseksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Olemme aina tavoitettavissa

Ocotec Laser leikkaus

Jätä Yhteydenottopyyntö

Palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Olemme aina tavoitettavissa!