020 743 1020

Puhelin

Mitä on elektroninen sodankäynti?

elektroninen sodankäynti ocotec oy
Radiotaajuusaseet ja sähkömagneettisen sodankäynnin taktiikat ovat tulossa yhtä olennaiseksi osaksi konflikteja kuin mikä tahansa muu, perinteisempi sodankäynnin väline. On ratkaisevan tärkeää, että sekä sotilas- että kriittiset siviilimaailman toimijat ymmärtävät näiden kehitysten tilan, ja tarpeen vahvoille puolustuskeinoille niiden häiritsevän potentiaalin torjumiseksi.

Jaa Sivu

Elämme tulevaisuudessa. Monet ideat, jotka vielä vuosikymmen sitten olisivat kuulostaneet tieteisfiktion käsitteiltä tai parhaimmillaan jonkinlaisilta erittäin salaisilta, erittäin teoreettisilta tutkimus- ja kehitysprojekteilta, ovat nyt muuttumassa vakiotekijöiksi sotilasalalla. Radiotaajuusaseet ja sähkömagneettisen sodankäynnin taktiikat ovat tulossa yhtä olennaiseksi osaksi konflikteja kuin mikä tahansa muu, perinteisempi sodankäynnin väline. On ratkaisevan tärkeää, että sekä sotilas- että kriittiset siviilimaailman toimijat ymmärtävät näiden kehitysten tilan, ja tarpeen vahvoille puolustuskeinoille niiden häiritsevän potentiaalin torjumiseksi.

Radiotaajuusaseet käsittävät joukon laitteita, jotka on suunniteltu hyödyntämään sähkömagneettista spektriä sotilaalliseen etuun. Nämä aseet toimivat lähettämällä sähkömagneettista energiaa häiritäkseen tai tuhotakseen kohdistettuja järjestelmiä, kuten viestiverkkoja, tutka-asemia tai elektronisia laitteita. Sähkömagneettisen sodankäynnin taktiikat puolestaan liittyvät sähkömagneettisen spektrin strategiseen manipulointiin saavuttaakseen taktisen edun vastustajiin nähden. Tämä voi sisältää vihollisen viestinnän häiritsemistä, tutkajärjestelmien harhauttamista tai kyberhyökkäysten käynnistämistä kriittistä infrastruktuuria vastaan.

Seuraavat uhat tulisi ottaa huomioon:

Häirintä ja häiriöt: RF-häiritsimiä käytetään langattomien viestintäjärjestelmien häiritsemiseen, aiheuttaen tehon laskua tai epäluotettavuutta. Sotilasoperaatioista jokapäiväisiin viestintäverkkoihin, häirinnän ja häiriön uhka on jatkuvasti läsnä oleva huolenaihe.

EMP- ja suunnatut energiasäteilyaseet: Sähkömagneettinen pulssi (EMP) -aseilla on potentiaali aiheuttaa laajaa häiriötä lähettämällä pulssi sähkömagneettista säteilyä. Olemme kirjoittaneet EMP uhasta aiemmin. Lisävaaran muodostaa suunnatut energiasäteilyaseet (DEW), kuten korkeatehoiset mikroaaltosäteily- ja laserjärjestelmät.

Kyber-sähkömagneettinen toiminta (CEMA): Kyberkyvykkyyksien integrointi perinteisten sähkömagneettisen sodankäynnin tekniikoiden kanssa on hämärtänyt rajat fyysisen ja digitaalisen sodankäynnin välillä. CEMA-taktiikat voivat kohdistua sekä fyysiseen infrastruktuuriin että digitaalijärjestelmiin, hyödyntäen haavoittuvuuksia verkoympäristöissä.

Näiden uhkien torjumiseksi Ocotec tarjoaa joukon tuotteita, jotka voidaan jakaa kahteen laajaan luokkaan:

Faradayn häkit ja suojatut tilat: Valmistettu laadukkaista johtavista materiaaleista, yleensä lisäsuojapinnoitteella varustettuina, Faradayn häkkimme ja suojatut tilamme tarjoavat vertaansa vailla olevaa suojaa ulkoiselta sähkömagneettiselta häiriöltä.

Räätälöidyt ratkaisut: Työskentelemme tiiviisti asiakkaidemme kanssa kehittääksemme räätälöityjä suojauksen ratkaisuja, jotka vastaavat heidän erityistarpeitaan, olipa kyse sitten sotilasasennuksista, kansalaisinfrastruktuurista tai herkistä elektronisista laitteista.

Ocotecissa olemme ja pysymme suojausinnovaatioiden kärjessä ja tarjoamme asiakkaillemme toimintavarmuuden yhä enemmän verkostoituneessa maailmassa. Ota yhteyttä meihin suojataksesi kriittiset järjestelmäsi näkymättömältä RF- ja sähkömagneettiselta häiriöuhkalta.

lisää blogeja

Ocotec at pohjoinen teollisuus exhibition
Uutiset

Pohjoinen Teollisuus 2024 22.-23.05.2024

Ocotec on paikan päällä Pohjoinen Teollisuus -messuilla 22.-23.05. Kotikentällä Ouluhallissa.

Löydät meidät tänä vuonna osastolta 661. Tulemme esittelemään puolustus- ja kaivosteollisuuteen liittyviä tuotteita, mutta keskustelut kaikesta muustakin ovat tervetulleita. Oli tarpeesi räätälöidyt valmisratkaisut tai alusta asti suunnitellut, olemme valmiina kuuntelemaan ja tarjoamaan osaamistamme.

elektroninen sodankäynti ocotec oy
Puolustus

Mitä on elektroninen sodankäynti?

Radiotaajuusaseet ja sähkömagneettisen sodankäynnin taktiikat ovat tulossa yhtä olennaiseksi osaksi konflikteja kuin mikä tahansa muu, perinteisempi sodankäynnin väline. On ratkaisevan tärkeää, että sekä sotilas- että kriittiset siviilimaailman toimijat ymmärtävät näiden kehitysten tilan, ja tarpeen vahvoille puolustuskeinoille niiden häiritsevän potentiaalin torjumiseksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Olemme aina tavoitettavissa

Ocotec Laser leikkaus

Jätä Yhteydenottopyyntö

Palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Olemme aina tavoitettavissa!