020 743 1020

Puhelin

Mitä RF -suojaus on?

RF-suojaus
Monilla teollisuudenaloilla EMC/RF -suojaus on kriittinen tekijä; sitä käytetään mukaan lukien ilmailu-, auto- ja kuljetusalalla, televiestinnässä sekä lääketieteellisissä ja armeijan laitteistoissa.

Jaa Sivu

EMC (Electromagnetic Compatibility) -suojaus on keino suojata elektroniset laitteet ja komponentit sähkömagneettisilta häiriöiltä (EMI) joko estämällä kokonaan tai vähentämällä ympäröivää sähkömagneettista säteilyä. Se voidaan suunnitella suojaamaan myös radiotaajuushäiriöiltä (RFI), eli radiotaajuisen sähkömagneettisen säteilyn aiheuttamilta häiriöiltä.

EM-/RF-häiriösuojaus on tärkeä ehkäistäessä sähkömagneettisen säteilyn aiheuttamia toimintahäiriöitä tai vikoja mm. teollisuuden käyttämissä elektronisissa laitteissa. Muutamia mahdollisia lähteitä tällaisille ei-toivotuille häiriöille ovat ympäristön muut elektroniset laitteet, voimalinjat, radioaallot ja luonnonilmiöt kuten salamat.

Yksi keskeisistä tavoista EM- ja RF-häiriösuojauksessa on kotelointi. Sähköä johtavien materiaalien kuten metallin tai hiilen käyttö mahdollistaa häiriösuojan luomisen, joka estää sähkömagneettisten aaltojen pääsyn ja poistumisen suojattuun laitteeseen tai tilaan. Suojaus voidaan toteuttaa esimerkiksi pinnoitteena tai kerroksena laitteen pinnalle tai rakentamalla kotelo, kammio tai laitekaappi ohutlevystä laitteen ympärille.

Sähkömagneettisen häiriösuojauksen toteuttamiseen käytettyjä materiaaleja ja menetelmiä ovat koteloinnin ja johtavien pinnotteiden lisäksi ferriittiabsorberit, johtavat tiivisteet ja nauhat. Estettävien sähkömagneettisten kenttien tyyppi ja voimakkuus, suojamateriaalin laatu sekä suojarakenteen suunnittelu ja valmistus vaikuttavat kaikki siihen, kuinka hyvin se suojaa sähkömagneettisilta häiriöiltä. Esimerkiksi paksuudeltaan vahvempi ja laadukkaampi, johtavammasta materiaalista valmistettu ohutlevykotelo voi tarjota paremman suojan kuin ohuempi metallikotelo.

Monilla teollisuudenaloilla EMC-suojaus on kriittinen tekijä, mukaan lukien ilmailu-, auto- ja kuljetusala, televiestintä sekä lääketieteelliset ja armeijan laitteistot. Häiriösuojaus on olennainen osa myös sähkömagneettisesti herkkien tilojen kuten tutkimuslaboratorioiden ja datakeskusten suunnittelua ja rakentamista, joissa korkea EMI-taso voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita ympäristön sähkölaitteille.

lisää blogeja

Ocotec at pohjoinen teollisuus exhibition
Uutiset

Pohjoinen Teollisuus 2024 22.-23.05.2024

Ocotec on paikan päällä Pohjoinen Teollisuus -messuilla 22.-23.05. Kotikentällä Ouluhallissa.

Löydät meidät tänä vuonna osastolta 661. Tulemme esittelemään puolustus- ja kaivosteollisuuteen liittyviä tuotteita, mutta keskustelut kaikesta muustakin ovat tervetulleita. Oli tarpeesi räätälöidyt valmisratkaisut tai alusta asti suunnitellut, olemme valmiina kuuntelemaan ja tarjoamaan osaamistamme.

elektroninen sodankäynti ocotec oy
Puolustus

Mitä on elektroninen sodankäynti?

Radiotaajuusaseet ja sähkömagneettisen sodankäynnin taktiikat ovat tulossa yhtä olennaiseksi osaksi konflikteja kuin mikä tahansa muu, perinteisempi sodankäynnin väline. On ratkaisevan tärkeää, että sekä sotilas- että kriittiset siviilimaailman toimijat ymmärtävät näiden kehitysten tilan, ja tarpeen vahvoille puolustuskeinoille niiden häiritsevän potentiaalin torjumiseksi.

Jätä yhteydenottopyyntö

Olemme aina tavoitettavissa

Ocotec Laser leikkaus

Jätä Yhteydenottopyyntö

Palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Olemme aina tavoitettavissa!