020 743 1020

Puhelin

Mitä RF -suojaus on?

RF-suojaus
Monilla teollisuudenaloilla EMC/RF -suojaus on kriittinen tekijä; sitä käytetään mukaan lukien ilmailu-, auto- ja kuljetusalalla, televiestinnässä sekä lääketieteellisissä ja armeijan laitteistoissa.

Jaa Sivu

EMC (Electromagnetic Compatibility) -suojaus on keino suojata elektroniset laitteet ja komponentit sähkömagneettisilta häiriöiltä (EMI) joko estämällä kokonaan tai vähentämällä ympäröivää sähkömagneettista säteilyä. Se voidaan suunnitella suojaamaan myös radiotaajuushäiriöiltä (RFI), eli radiotaajuisen sähkömagneettisen säteilyn aiheuttamilta häiriöiltä.

EM-/RF-häiriösuojaus on tärkeä ehkäistäessä sähkömagneettisen säteilyn aiheuttamia toimintahäiriöitä tai vikoja mm. teollisuuden käyttämissä elektronisissa laitteissa. Muutamia mahdollisia lähteitä tällaisille ei-toivotuille häiriöille ovat ympäristön muut elektroniset laitteet, voimalinjat, radioaallot ja luonnonilmiöt kuten salamat.

Yksi keskeisistä tavoista EM- ja RF-häiriösuojauksessa on kotelointi. Sähköä johtavien materiaalien kuten metallin tai hiilen käyttö mahdollistaa häiriösuojan luomisen, joka estää sähkömagneettisten aaltojen pääsyn ja poistumisen suojattuun laitteeseen tai tilaan. Suojaus voidaan toteuttaa esimerkiksi pinnoitteena tai kerroksena laitteen pinnalle tai rakentamalla kotelo, kammio tai laitekaappi ohutlevystä laitteen ympärille.

Sähkömagneettisen häiriösuojauksen toteuttamiseen käytettyjä materiaaleja ja menetelmiä ovat koteloinnin ja johtavien pinnotteiden lisäksi ferriittiabsorberit, johtavat tiivisteet ja nauhat. Estettävien sähkömagneettisten kenttien tyyppi ja voimakkuus, suojamateriaalin laatu sekä suojarakenteen suunnittelu ja valmistus vaikuttavat kaikki siihen, kuinka hyvin se suojaa sähkömagneettisilta häiriöiltä. Esimerkiksi paksuudeltaan vahvempi ja laadukkaampi, johtavammasta materiaalista valmistettu ohutlevykotelo voi tarjota paremman suojan kuin ohuempi metallikotelo.

Monilla teollisuudenaloilla EMC-suojaus on kriittinen tekijä, mukaan lukien ilmailu-, auto- ja kuljetusala, televiestintä sekä lääketieteelliset ja armeijan laitteistot. Häiriösuojaus on olennainen osa myös sähkömagneettisesti herkkien tilojen kuten tutkimuslaboratorioiden ja datakeskusten suunnittelua ja rakentamista, joissa korkea EMI-taso voi aiheuttaa merkittäviä vaurioita ympäristön sähkölaitteille.

lisää blogeja

Uncategorized

Teknologia 7.-9.11.2023 Helsinki | Ocotec Oy

Ocotec osallistuu Teknologia 2023 -messuille Ocotec Oy on mukana Helsingissa 7.-9.11.2023 järjestettävilläTeknologia -messuilla. Paikkana Helsingin Messukeskus. Tavataan Osastolla 6G38! Erityisesittelyssä EMP käyntiovi puolustusteollisuuteen

Uncategorized

Miltä TEMPEST suojaa?

Suojaus: Kotelot ja suojausmateriaalit voivat vähentää elektromagneettisen säteilyn vuotamista. Esimerkiksi Faradayn häkit voivat estää RF-signaalit tehokkaasti. Ocotec suunnittelee ja valmistaa suojausratkaisuja asiakkaan tarpeen mukaan.

Jätä yhteydenottopyyntö

Olemme aina tavoitettavissa

Ocotec Laser leikkaus

Jätä Yhteydenottopyyntö

Palaamme sinulle mahdollisimman pian!

Olemme aina tavoitettavissa!